مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

درمان بي اعتمادي چگونه است ؟ امروزه يكي از مشكلات اساسي در جامعه كه موجب به هم خوردن زندگي و آرامش انسان‌ها مي‌شود، مشكل بي‌اعتمادي در روابط است. مي‌توان گفت بي‌اعتمادي يك نوع اختلال رواني در دنيا است كه به پيشرفت جامعه آسيب مي‌زند. اين مشكل مخصوصا هنگامي كه بين زوجين به وجود آيد، حساس‌تر و آسيب‌زاتر مي‌شود. چرا كه بنيان خانواده را به خطر مي‌اندازد. انساني كه حس كند ديگري به او ضربه مي‌زند و بدرفتاري مي‌كند، هميشه سرافكنده خواهد بود و احساس مي‌كند موجودي او را مي‌دزدند. از اين رو بسياري از روانشناسان به دنبال راه حل‌هايي براي اين مشكل هستند تا بتوانند آن را درمان كنند. طبيعتا اگر جامعه‌اي داراي علم و فرهنگ غني باشد، بي‌اعتمادي در آن رشد نخواهد كرد. به نظر مي‌رسد درمان بي‌ اعتمادي بهتر است از خانواده به عنوان عضو كوچك جامعه شروع شود. در اين بين بسياري از زوجين براي درمان بي‌اعتمادي از مشاوره و زوج درماني‌ها استفاده مي‌كنند. براي دريافت مشاوره خانواده كليك كنيد.

منبع: درمان بي اعتمادي | بهترين روش درمان بي اعتمادي همسر، خانواده و دوستان

بي‌اعتمادي چيست | درمان بي اعتمادي

همانطور كه مي‌دانيد بي‌اعتمادي نوعي حس شك و ترديد نسبت به همه اتفاقات و افراد اطراف است. افراد بي‌اعتماد نسبت به همه كارهاي اطرافيان مشكوكند و فكر مي‌كنند كه همه قصد خيانت يا سوءاستفاده از او را دارند. چنين فردي به شدت دچار بدبيني و شخصيت پارانوئيد است و نمي‌توانند به كسي اعتماد كند. شايد بگوييد كه بي‌اعتمادي ضرري براي فرد يا جامعه ندارد، اما اين تصور غلط است زيرا فردي كه گرفتار بي‌اعتمادي است آرامش ندارد و هميشه نوعي حالت تدافعي دارد و در برقراري ارتباط با افراد ضعيف است. نظريه افراد بي‌اعتماد اين است كه آدم‌ها يا سياه‌اند يا سفيد؛ و مدام در حال انجام آزمون هستند تا بفهمند طرفشان قابل اعتماد است يا خير. در نتيجه از پيشرفت باز مي‌مانند. زيرا پيشرفت در گرو تعامل و ارتباط موثر با ديگران است. اين افراد چون تصور مي‌كنند دليلي براي خوبي وجود ندارد، تعريفي از انسان خوب در مغزشان نيست.

آيا بي‌اعتمادي قابل درمان است | درمان بي اعتمادي

كاهش اعتماد يكي از نشانه‌هاي گذر از جامعه سنتي به جامعه پيشرفته است، زيرا در جوامع پيشرفته به دنبال شهرنشيني و گسترش روابط غير رسمي، سطح اعتماد يا احساسات مردم نسبت به هم يا جامعه كاهش مي‌يابد. در سطح جامعه، مي‌توان از طريق شفافيت، اصلاح در ساختار، نگرش نهادها و سازمان‌ها تا حد زيادي اعتماد از دست رفته مردم را به دست آورد. درون خانواده و بين زوجين نيز اين بي‌اعتمادي نتيجه همين تغييرات اجتماعي و گسترش ارتباطات است. در گذشته خانواده و روابط سنتي بود، زن و مرد بيشتر در كنار هم بودند، اما امروزه مرد كل روز دور از خانواده در محل كار است، زنان نيز شاغل هستند و فقط ساعات كمي براي هم وقت دارند بنابراين بيخبري از روابط يكديگر زمينه بي‌اعتمادي را فراهم مي‌كند. بي‌اعتمادي بين زوجين را نيز مي‌توان با همان شيوه شفاف‌سازي روابط، وقت گذراندن با هم و روش‌هاي درماني مشاوره‌اي از جلمه مشاوره فردي برطرف كرد.

غلبه بر بي‌اعتمادي

اگر شما يا همسرتان دچار بي‌اعتمادي و شكي آزاردهنده هستيد، رابطه‌تان در معرض خطري جدي است. وقتي همسرتان به وفاداري شما شك دارد، دائماً بايد براي متقاعد كردن او و اثبات وفاداري تلاش كنيد، اين روندي خسته‌كننده است و زندگي را برايتان تلخ و دشوار مي‌كند. شايد هم خود شما به همسرتان شك داريد و مي‌خواهيد دوباره به او اعتماد كنيد. در ادامه راه‌هاي درماني بري غلبه بر بي‌اعتمادي مي‌آوريم. مي‌توانيد اين راهكارها را در زندگي‌تان امتحان كنيد تا بي اعتمادي‌تان درمان شود.

از افكار و احساسات خودتان مطمئن شويد | درمان بي اعتمادي

شما بايد شروع رابطه را بر مبناي اعتماد كامل به شريك آينده زندگي‌تان و خودتان بنا كنيد. به اين ترتيب وقتي برخلاف تمام شواهد، تصميم بر ايمان به همسرتان داريد، تمام موانع را از پيش پا برخواهيد داشت. تمام تلاشتان را براي حفظ و بقاي رابطه‌تان بكنيد، رابطه مانند قراردادي مكتوب است كه صفحه رويي آن به مزايايي چون، در آغوش گرفتن، قرار گذاشتن و به ديگري اعتماد و تكيه كردن مربوط است. ولي در صفحه ديگر قرارداد، احتمال شكست و آسيب وجود دارد. يعني وقتي شما متعهد به يك رابطه مي‌شويد، بايد خود را براي تحمل روزهاي سخت آماده كنيد. در شرايط سخت حفظ اعتماد دشوار است، زيرا دليل اصلي بي‌اعتمادي معمولا همين مشكلات زندگي مي‌باشد. پس در ورود به زندگي مشترك، مطمئن شويد كه براي فداكاري و گذشتن از همه چيز آماده هستيد. در پيمان با كسي كه كاملاً او را مي‌شناسيد، گذشتن از خود سخت نخواهد بود.

شفاف و بدون پنهان‌كاري با هم حرف بزنيد

نبود ارتباط، از بزرگترين عوامل بي‌اعتمادي در رابطه مشترك است. وقتي همسرتان از شما سوالي مي‌پرسد، به او پاسخ مبهم يا يك كلمه‌اي ندهيد. سفره دلتان را برايش باز كنيد، صادقانه با هم حرف بزنيد، و كانال‌هاي ارتباطي را حفظ كنيد.

درباره روزمره‌‌گي‌هايتان صحبت كنيد | درمان بي اعتمادي

خيلي خوب است وقتي درباره كارهايي كه در طول روز انجام داديد، با هم صحبت كنيد. وقتي همسرتان از روزش برايتان تعريف مي‌كند، خوب گوش بدهيد. از اين طريق هر دو مي‌توانيد حدس بزنيد كه وقتي كنار هم نيستيد، ديگري به چه كاري مشغول است.

رازهايتان را با هم در ميان بگذاريد

فاش كردن رازهايتان براي همسر، موجب نزديكي بيشتر به هم مي‌شود. هر چه بيشتر درباره يكديگر بدانيد، پيوندتان قوي‌تر و با اعتمادتر خواهد شد.

عشق و احساستان را بيان كنيد | درمان بي اعتمادي

با تحسين و تعريف فراوان از همسرتان او را از اعتماد خود مطمئن كنيد. هميشه به او يادآوري كنيد كه چقدر برايتان مهم است و نگرانش هستيد و چقدر او را دوست داريد.

همسرتان را به دوستانتان معرفي كنيد

همسرتان را به جمع دوستان صميمي‌ خود معرفي كنيد تا احساس تعلق و وابستگي بيشتري به شما داشته باشد. به اين طريق او نسبت به دوستانتان هم حس بي‌اعتمادي نخواهد داشت و از سوي آنها احساس تهديد زندگي‌اش را نمي‌كند.

وقايع را از ديد او ببينيد | درمان بي اعتمادي

در همه حال منطقي باشيد و قبل از قضاوت راجب او، سعي كنيد خودتان را به جاي او بگذاريد.

كمك گرفتن از يك مشاور

درمان بي‌اعتمادي يك شبه حاصل نمي‌شود. به يكديگر زمان بدهيد و سعي كنيد رابطه‌تان را از ابتدا بر اعتماد و تعهد بنا كنيد. اگر با هر تلاشي صادقانه نتوانستيد جلوي بي‌اعتمادي‌تان را بگيريد، از يك مشاور باتجربه كمك بگيريد. يك مشاور دلسوز و متخصص، بهترين و سالم‌ترين راه را براي شما و رابطه‌تان معرفي خواهد كرد. چه توصيه به پايان دادن به رابطه اشتباهتان باشد يا توصيه براي تقويت عشق و تعهدتان در زندگي مشترك. بي‌اعتمادي در رابطه به دلايل متفاوتي رخ مي‌دهد، اما مطمئنا اگر مصمم به نجات زندگي‌تان هستيد، غلبه بر آن دشوار نيست.

راهبردهاي مهم درماني | درمان بي اعتمادي

افراد بي‌اعتماد تمايلي به ايجاد روابط صميمي ندارند. افكار و احساسات خصوصي خود را با كسي در ميان نمي‌گذارند و حتي رفتاري پيشگيرانه با ديگران دارند. آنها دائم ديگران را آزمايش مي‌كنند كه ببينند آيا طرف ارزش اعتماد كردن دارد يا نه. روان‌درمانگران براي درمان بي‌اعتمادي چند تكنيك به كار مي‌برند كه در زير به آنها مي‌پردازيم.

تكنيك‌هاي شناختي

در اين روش درمانگر به فرد كمك مي‌كند تا افراد را در يك طيف قابل اعتماد ببيند. همچنين براي تغيير ديدگاه افراطي فرد كه خود را انساني بي‌ارزش و لايق سرزنش مي‌داند، تلاش مي‌شود. ياد مي‌گيرند از افراد بي‌اعتماد، معذرت‌خواهي نكنند، بلكه آنها را سرزنش ‌نمايند.

تكنيك‌هاي تجربي | درمان بي اعتمادي

فرد از طريق تصويرسازي ذهني، خاطرات بدرفتاري دوران كودكي را كه موجب بي‌اعتمادي او شده تجسم مي‌كنند. درمانگر از او مي‌خواهد آماده آشفتگي و خشم بعد از تصويرسازي باشد. سپس درمانگر منتظر مي‌ماند تا بيمار برونريزي خشم، را كه هدف اوليه تكنيك تجربي است انجام دهد. بيماران تمام هيجانات سركوب شده خود را در اين فرصت مناسب با تصوير ذهني نشان مي‌دهند. درمانگر در اين صحنه از بيمار كه در كودكي با او بدرفتاري شده، حمايت مي‌كند و دلداري‌اش مي‌دهد. با اين كار بيمار به درمانگر اعتماد مي‌كند. در نهايت بيمار، خودش نيز به همين شيوه در تصوير ذهني در مقابل فرد بدرفتار مقاومت و از كودك محافظت مي‌كند و از اين طريق خود را شخصي صادق و تجربه‌پذير مي‌بيند كه مي‌تواند با افراد مهم و قابل اعتماد زندگي ارتباط برقرار كند و هدف درماني تحقق مي‌يابد.

تكنيك رابطه‌درماني | درمان بي اعتمادي

درمانگر بايد تلاش كند تا حد امكان با صراحت و صداقت با فرد رفتار كند و هر جلسه در مورد مسئله اعتماد، از او سؤالي بپرسد. در اين سوال و جواب‌‌ها راجب احساسات منفي فرد نسبت به درمانگر بحث و تبادل نظر مي شود. درمانگر تا زماني كه بيمار به او اعتماد كافي پيدا كند، تكنيك‌هاي تجربي را بكار نمي‌گيرد و فرايند درمان را به آهستگي پيش مي‌برد. او به فرد كمك مي‌كند تا حس توانمندي، فعال بودن و قوي بودن را كسب كند. و با تشويق بيمار به استقلال‌يابي، در مسير درمان به بيمار اجازه كنترل روند درمان را نيز مي‌دهد. به اين ترتيب بيمار كم‌كم اعتماد از دست رفته را بدست مي‌آورد.

اهداف درمان بي‌اعتمادي با كمك مشاوره

هدف از درمان بي‌اعتمادي اين است كه فرد پي ببرد در عين غير قابل اعتماد بودن برخي افراد، بسياري ديگر ارزش اعتماد كردن دارند. به آن‌ها آموزش داده مي‌شود تا با افراد بد رفتار ارتباط نگيرند و در مواقع لزوم از خود دفاع كنند. ياد مي‌گيرند كه درجه اعتماد به افراد و تشخيص افراد قابل اعتماد را روي يك طيف در نظر بگيرند. افراد بي‌اعتماد در جلسات مشاوره درماني مي‌آموزند كه موقع ارتباط با افراد قابل اعتماد متفاوت رفتار نمايند. كم‌كم دست از شك درباره ديگران بر مي‌دارند، كمتر به افراد سوءظن پيدا مي‌كنند و ديگر بقيه را آزمايش نمي‌كنند. با افرادي كه با آن‌ها در زندگي صادقانه و صميمانه ارتباط دارند، صادقانه برخورد مي‌كنند. هدف درمان اين است كه فرد بتواند به شكل عملي فردي قابل اعتماد را بيابد و بتواند با او رابطه متقابل وسالم برقرار نمايد.

كلام پاياني در مورد درمان بي اعتمادي

همانطور كه در اين مطلب اشاره كرديم، بي‌اعتمادي در سطح خانواده و جامعه عوارضي دارد و موجب آسيب روحي فرد مي‌شود. از اين رو درمان آن اهميت ويژه‌اي در حفظ رابطه و سلامت اجتماعي دارد. اگر بي‌اعتمادي شما شديد است و با راهكارهاي رفتاري در منزل درمان مي‌شود، توصيه مي‌كنيم براي رها شدن از آن به يك روانشناس و روانپزشك متخصص مراجعه كنيد. او در آغاز با يافتن ريشه‌هاي ابتلا به اين اختلال كمك مي‌كند روش درماني مناسب را اجرا نمايد. حتي صحبت با يك روانشناس هم سبب مثبت‌نگري شما و تلاش براي انجام تمريناتي جهت بهبود اين مشكل خواهد شد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان بي اعتمادي مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: درمان بي اعتمادي | بهترين روش درمان بي اعتمادي همسر، خانواده و دوستان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/10/7  ] [ ۱۶ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 3
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب